Срещата между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Антъни

...
Срещата между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Антъни
Коментари Харесай

След срещата Блинкън-Лавров: Ще се охладят ли страстите около Украйна

Срещата сред съветския външен министър Сергей Лавров  и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън  в Женева завърши. Двамата разговаряха час и половина, съобщи сътрудник на ТАСС.

Русия и САЩ се схванаха идната седмица  Вашингтон  да показа писмени отговори на съветските оферти за гаранции за сигурността. Това съобщи на конференция след срещата си съветският външен министър , представен от ТАСС.

" Днес обсъждахме Украйна . Нашите американски сътрудници пробваха още веднъж да подчертават върху проблемите на границата сред Русия и Украйна , пробваха се да обвържат всичко друго с нуждата от по този начин наречената деескалация. Това към този момент се трансформира в проклинание. Ще подчертая още веднъж обаче, че в последна сметка се разбрахме, че идната седмица ще ни бъдат показани писмени отговори на нашите оферти ", сподели министърът.

Лавров сподели, че разговорът ще продължи и изрази вяра, че пристрастеностите към Украйна ще се охладят . Той още веднъж повтори, че Русия не е опасност за съседката си.

Преди договарянията и двете страни обявиха, че не чакат пробив , а заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи, че Русия не се опасява от никого, даже и от Съединени американски щати . Думите му бяха в отговор на въпрос, заложен от телевизия Си Би Ес Нюз, дали Русия е застрашена от Украйна.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия са на " рисково сериозно равнище ", сподели още Рябков, само че изрази вяра, че ще убеди Вашингтон да промени метода си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР